НОВИНИ

Майки искат ремонт на детски площадки в квартал на Благоевград

Майки от благоевградския квартал "Грамада" настояват за ремонт на детските площадки. Те апелират за обновяване на площадките в района и изграждане на нови такива. Майките споделят, че липсата на подобен род съоръжения е един от сериозните проблеми, пред които са изправени младите семейства в квартала.

bnt avatar logo
от Слави Илиев
11:10, 04.05.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
майки искат ремонт детски площадки квартал благоевград

Децата ни играят сред разбити люлки и пързалки на детска площадка в квартал Грамада, сигнализираха възмутени родители. Според тях голяма част от съоръженията са опасни за децата.

Анита Стойчовка: Определено и много мръсен, влизат животни, децата са винаги вътре. По добре е да бъде премахнат и на негово място да се сложи катерушка или нещо друго.
Лозенка Рукова: Децата са в такъв период, че тичат, блъскат се, спъват се и е опасно. Ето моя син миналата седмица си разби носа от тази дупка. Вратите не се затварят и като цяло е мръсно.

Според тях площадката е опасна и защото се намира в непосредствена близост до улица с натоварено движение, а вратите не се затварят. Нещо повече, родителите сами ремонтиран част от повредените неща.

Надя Христова: Сами си ремонтирам, това го правихме миналата година, дъските бяха счупени, вратите, пантите, няколко пъти лично ги сменявахме.

От община Благоевград вече е възложено да бъде направен оглед и да бъдат приети мерки по ремонтиране на амортизираните съоръжения. Отделно от това в Инвестиционната програма на Община Благоевград за 2019 г. е заложено изграждане на нова детска площадка в квартал „Грамада", както и основен ремонт на съществуваща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът удостои с висши звания трима военни за Деня на храбростта
Президентът удостои с висши звания трима военни за Деня на храбростта
Добрички пчелари предлагат как да се ограничи отравянето на пчели
Добрички пчелари предлагат как да се ограничи отравянето на пчели