Майки на деца с увреждания излизат на протест пред Министерския съвет с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Повод за недоволството стана негово телевизионно изказване, в което Симеонов определя протестиращите като "група кресливи жени, с уж болни деца". Премиерът Борисов се извини за думите на Валери Симеонов от името на правителството, но отказа да коментира вариант за оставката му.

Самият Симеонов заяви, че думите му са извадени от контекста и не се отказва от тях. На протеста се очаква да се съберат хора в подкрепа на майките, които се организират в социалните мрежи. Демонстрации ще има и в други градове на страната.

Междувременно, малко преди началото на протестите, вицепремиерът Симеонов ще се срещне с представители на работодателски организации, за да обсъди причините за забавянето на икономическия ръст, реформите на пазара на труда, както и трудово-медицинската експертиза в сектора.

​Нов скандал във властта: Майки на деца с увреждания искат оставката на Симеонов

​Нов скандал във властта: Майки на деца с увреждания искат оставката на Симеонов

Майки на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради негови думи, че "кресливи жени спекулират с уж болните си деца"....