Малка спечелена битка за протеста от 26 дни е подадената оставка на Валери, който е изцяло морален протест и не само на майките, но защити и достойнството на всички българи. Реформата в законите в социалната система е голямата битка. Това каза Вера Иванова от инициативата "Системата ни убива".

Вера Иванова - инициатива "Системата ни убива": Законите минаха на първо четене с предложени от нас текстове по Закона за личната помощ, но между първо и второ четене имаше лек проблем с изкарване на едно от нашите искания. Затова палатката пред НС продължава. Вече 200 дни протестираме до гласуване на второ четене и то в текстове, които сме дали като наше предложение.

Над 13 000 лева получихме от спечелено дело от Слави Трифонов, които бяха преведени в същия ден и е ще се изразходват за храна за най-тежките случаи на хора над 18 години с увреждания, които буквално гладуват. Вече сме готови със списъка, каза Иванова.

И тази вечер те се събраха пред Министерски съвет, но вече като "присъствие", както самите те го наричат. Те ще продължат да "присъстват" там, докато депутатите не гласуват окончателно оставката на вицепремиера Валери Симеонов в Народното събрание.

Майка на дете с увреждания: Протестът не трябва да има директор, а каузи

Майка на дете с увреждания: Протестът не трябва да има директор, а каузи

Ние се разграничихме от тези майки сега, този протест твърди, че представлява само конфедерацията на Вера Иванова, което не е вярно, защото когато зап...