НОВИНИ

Майките на деца с увреждания отричат протестът им да е финансиран от чужбина

Появиха се сигнали, че протестите на майките на деца с увреждания са платени от чужбина. Те са дадени на заместник-председателя на Националния съвет за интеграция на хора с увреждания. Майки поискаха да видят доказателства за обвиненията. Започва проверка.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:09, 21.06.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Че протестите на майките на деца с увреждания са платени се усъмнили хора с увреждания, прочели финансовите отчети за социални проекти, финансирани от международни организации.

Адриана Стоименова - зам.-председател на Националния съвет за интреграция на хората с увреждания& За уж социални проекти пък в отчетите по тези проекти пише, че са подпомагани протести. В един от случаите се касае за над 1 милион лева.
;

Стоименова обеща да разкрие повече подробности, след като финансисти и юристи се запознаят с отчетите. Майки поискаха да видят доказателства на твърденията, че протестите им са платени.

Ина Маринова: Ние се финансираме сами. Тази фалнелка аз съм си я купила. Тази шапка аз съм си я купила. Ние сме с чиста съвест.

Майките заявиха,че ще търсят правата си в съда и поискаха държавата да спре субсидиите на организациите за хора с увреждания. Те пък се заканиха да разпънат шатри пред Националния стадион.

;

Омбудсманът Мая Манолова обяви пред БНТ, че е готова да подаде оставка в замяна на подкрепа на предложените от нея законопроекти, сред които и този за личната помощ.

Мая Манолова - национален омбудсман: Да осигурят подкрепа за този законопроект в парламента, да бъде приет по най-бързия начин. Да застанат зад други закони, които уж подкрепят срещу правомощията на банките и личния фалит и в замяна ще получат моята оставка.

Повод за предложението на Манолова са обвиненията, че е застанала зад протестиращите майки заради кариерни и политически амбиции.

БСП не подкрепиха идеята за оставка на Мая Манолова. ГЕРБ ще коментират, само ако я депозира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват ли се изненади в навечерието на предсрочните избори в Турция?
Очакват ли се изненади в навечерието на предсрочните избори в Турция?
Президентът Тръмп отмени „политиката на нулева толерантност“ спрямо мигрантите
Президентът Тръмп отмени „политиката на нулева толерантност“ спрямо мигрантите