НОВИНИ

Майкъл Блумбърг може да се включи в президентската надпревара в САЩ

Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг може да се включи в надпреварата за президентските избори в Съединените щати догодина. Първата стъпка е подаването на документи за участие в първичните избори на Демократическата партия в Алабама.

bnt avatar logo
от БНТ
08:11, 08.11.2019
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Майкъл Блумбърг се готви да влезе в кандидат-президентската надпревара на Демократическата партия. До момента кандидатите са 17, а 77-годишният милиардер смята да стане един от тях.

Блумбърг се опасява, че нито една от кандидатурите не е достатъчно силна, за да победи настоящия президент Доналд Тръмп на изборите през 2020 година. Водещи фигури сред демократите засега са бившият вицепрезидент Джо Байдън, сенаторът от Масачузетз Елизабет Уорън и сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс.

Самият Блумбърг, който три мандата беше кмет на Ню Йорк, но също е и бизнесмен, е сред критиците на Тръмп.

Майкъл Блумбърг, бивш кмет на Ню Йорк: През цялата си кариера Доналд Тръмп оставя след себе си фалити, съдебни дела, гневни акционери и предприемачи, излъгани клиенти. Тръмп казва, че иска да управлява страната така, както ръководи бизнеса си. Бог да ни е на помощ! Аз съм нюйоркчанин и разпознавам измамниците.

Очаква се Майкъл Блумбърг да подаде документите си в щата Алабама, където сроковете са изтеглени по-рано.

Блумбърг е смятан за близък до Уолстрийт. През последните години той дари значителни суми в подкрепа на борбата срещу климатичните промени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Братя създадоха първия музей за ретро игри
Братя създадоха първия музей за ретро игри
Автобус излезе от пътя край Шипка, няма пострадали
Автобус излезе от пътя край Шипка, няма пострадали