Медицинските сестри от Сливен излизат на трети протест в Световния ден на здравето 7 парил. Информацията беше разпространена в социалните мрежи, съобщава БНР. Исканията на протестиращите медицински специалисти са за адекватно заплащане и достойни условия на труд. Протестът ще се проведе пред главния вход на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" от 11 до 12 ч.

Днес изтича и едномесечното предизвестие за напускане на работа на лекарите в общинската Очна болница във Варна. Причината за решението им е лошото материално състояние на болницата и условията за работа в нея. В петък управителят на лечебното заведение д-р Руслан Тошев съобщи, че е подал оставка, за да тушира създалото се напрежение.

Днес професионален празник отбелязват лекари, медицински сестри, фармацевти и всички работещи в здравеопазването.

В обръщение по повод Световния ден на здравето министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посочва, че стремежите на българските здравни служители са негови най-важни задачи и е готов да продължи работа по всички техни справедливи искания.

"Днес, още веднъж ви уверявам, че с екипа ми правим всичко възможно, за да постигнем и вашата, и на пациентите удовлетвореност. Без да направим това, не можем да говорим за добро здравеопазване", посочва здравният министър.

Шефът на Очната болница във Варна подаде оставка

Шефът на Очната болница във Варна подаде оставка

Управителят на общинската Очна болница във Варна доктор Руслан Тошев подаде оставка. Той очаква това да предотврати напускането на лекарите, подали пр...