Специалистите по здравни грижи от болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора отново излизат на протест. Те настояват за достойно заплащане, както и за премахването на търговските дружества в здравеопазването. В протеста се включи и националният омбудсман Мая Манолова.

Вижте повече подробности от прякото включване на Десислава Петкова.

Стара Загора

Медицински сестри, кинезитерапевти, лаборанти и медицински асистенти настояват да получава достойно заплащане за труда си в размер най-малко на две минимални заплати или 1100 лв. Сред исканията са и допълнително заплащане на работата в спешната помощ и спешните отделения.

Омбудсманът Мая Манолова пристигна в Стара Загора и разговаря с протестиращите. След това те ще се отправят на протестно шествие по централната градска улица.

Протестът е мирен, като в него ще се включат само медицински работници, които не са на смяна. Всички останали обаче са в стачка готовност, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

Медицинските сестри от Стара Загора отново излизат на протест

Медицинските сестри от Стара Загора отново излизат на протест

Специалистите по медицински грижи от болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора отново излизат на протест. Те ще бъдат подкрепени и от омбудсма...