НОВИНИ

Служители на болницата в Ловеч излязоха на протест

Медицинските работници от болницата в Ловеч протестираха срещу лошото управление на здравното заведение. Натрупаните дългове надхвърлят 3 млн. лв., и лекари и сестри напускат. Лекарите се обявиха категорично и против готвеното преструктуриране и сливане на отделения. Техните искания бяха подкрепени и от много граждани. Под натиска на протестиращите прокурористът на болницата заяви, че още днес ще депозира своята оставка.

bnt avatar logo
от Дарина Цветкова
16:24, 22.02.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Според медиците сегашното ръководство, не може да направи необходимите реформи, които да изведат здравното заведение от финансовия колапс, в който то се намира през последните няколко години.

д-р Михаил Киров: Работа на борда на директорите и на прокуриста е да извършва съответния мениджмънт. Видно е, че те досега не успяха да се справят с всички тези задачи. Нашата болница е пред затваряне.

Митко Митев: Аз работя от 37 години в тази болница. На такъв психически терор не съм подлаган никога.
д-р Пламен Върбанов: Действията на прокуриста и на борда на директорите води до клинична смърт на ловешката болница. Нашите пациенти няма къде да се лекуват.


Задълженията на ловешката болница надхвърлят 3 млн. лв. и са основно към доставчици. В момента от ръководството на здравното заведение готвят структурни промени чрез сливане на отделения, които според прокуриста ще доведат до спестяване на по около 50 хил. лв. на месец.

д-р Снежина Митова: Няма да се намалят клиничните пътеки. Не се нарушава нито една дейност.


Доктор Митова допълни, че щом лекарите не желаят да работят с нея, е готова да си подаде оставката. Всеки един лекар, обаче ще запази своето работно място и възнаграждение, което получава и до момента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Маккуин с нова колекция на седмицата на модата в Лондон​
Александър Маккуин с нова колекция на седмицата на модата в Лондон​
ЕС и САЩ започнаха преговори по Трансатлантическото търговско партньорство
ЕС и САЩ започнаха преговори по Трансатлантическото търговско партньорство