НОВИНИ

Медицински сестри и лекари излязоха на протест в Карлово

Лекари и медицински сестри от болницата в Карлово излязоха на протест, след като не получиха желаното увеличение на основната заплата от управителя на болницата.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
19:24, 28.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Две седмици след като медиците от Детското отделение подадоха колективна оставка, това ще направят в понеделник и медицинските сестри от Вътрешно отделение и детските ясли. Протестът на здравните специалисти беше подкрепен от Асоциацията на българските медицински сестри.

Протестиращите настояват за увеличение на основаната заплата до 950 лв. Те не са съгласни с направеното предложение от управителя на здравното заведение да бъдат повишени трудовите възнаграждения със 100 лева. Към момента медицинските сестри получават между 720 и 750 лв.

Медицинските сестри, които дойдоха да подкрепят колегите си от Карлово, призоваха всички ресорни организации и институции в държавата да съдействат за решаване на проблема, тъй като обещаните средства от държавата в размер на 50 млн. за болниците могат да бъдат дадени за финансиране клинични пътеки, а не всички структури работят по тях.

Предизвестията на медицинските сестри и лекарите от Карлово изтичат след две седмици. Въпреки подадената колективна оставка всички отделения в карловската болница продължават да работят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители на протест срещу законодателни промени за защита на децата
Родители на протест срещу законодателни промени за защита на децата
Джок Полфрийман със забрана да напуска страната
Джок Полфрийман със забрана да напуска страната