НОВИНИ

Медицинските специалисти в Бургас пак излязоха на протест

За пореден път медицинските специалисти излязоха на протест пред Университетската многопрофилна болница в Бургас с искане за достойни условия на труд и по-високи заплати. В протеста се включи и националният омбудсман Мая Манолова.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:21, 17.04.2019
Чете се за: 00:24 мин.
Още

Медицински специалисти и санитари от всички отделения на Университетската многопрофилна болница в Бургас, с изключение на работещите в Спешно отделение, протестираха в обедната си почивка.

Илия Илчев, фелдшер: Аз съм от снощи на работа, значи съм постъпил в 19.30, сега ще бъда на работа до 13.30. Това нещо е за 650 лв. основна, с четири дежурства не можем да стигнем и 700лв.
Мая Манолова, национален омбудсман: Стоя зад вашите искания от първия ден на вашия протест. И ще стоя с вас до края, докато всяко едно от тях стане реалност.

Към протестиращите медицински сестри се присъединиха и част от лекарите в болницата, които също искат промяна в условията на работа и труд. Медицинските служители обявиха, че на 15 май ще пътуват на собствени разноски за националния протест в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството отпусна 866 000 лв. за визитата на папа Франциск
Правителството отпусна 866 000 лв. за визитата на папа Франциск
И педиатрите от детската болница излизат на протест
И педиатрите от детската болница излизат на протест