НОВИНИ

Медицинските специалисти във Видин могат да напуснат болницата до септември

Медицински специалисти във видинската болница са готови да напуснат в края на септември. За това е уведомено и ръководството на лечебното заведение. Причините са непосилните, според тях, условия за работа.

bnt avatar logo
от БНТ
11:59, 30.06.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Над 100 медицински специалисти не са доволни. Казват, че заплащането за труда им е унизително, заради което от март започнаха протести и дори за седмица спряха работа за по час на ден.

Владислава Славова, акушерка: Понеже никой не ни чу и никой не направи нищо, за да промени ситуацията, в която е изпаднала нашата болница, решихме да подадем уведомление за колективно напускане.

Не приемат и предложението на здравния министър за преструктуриране на болниците в региона.

Ангелина Тодорова, клинична лаборатория: За министър Ананиев тук не стоят човешки животи, а цифри и коефициенти и отчети и решението като преструктуриране е само да се махнат част от проблемите.
д-р Жанноел Иванов, нервно отделение: Вероятно някакви актуализации на отделенията и на лечебния процес трябва да има все пак, затова защото нуждите на хората се променят, но в никакъв случай това не трябва да означава затваряне на дейности и унищожаване на дейности.
Катина Иванова, председател на Съюза на диабетиците във Видин: Нека в най-кратки срокове да се разрешат исканията, да бъдат удовлетворени на нашите медицински сестри и лекари, а не да се мисли за обединяване, за затваряне на лечебното заведение.

Има отделения, които и сега не работят добре заради липсата на специалисти или защото не са финансово рентабилни, коментира директорът на болницата Цветан Василев. Според пациенти и медицински специалисти, ако се стигне до закриване на отделения, регионът, който е с най-застаряващо население в страната, ще бъде лишен от качествени медицински грижи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа на пътя Велико Търново-Русе
Тежка катастрофа на пътя Велико Търново-Русе
Арести в Гърция заради разпространение на фалшиви български документи
Арести в Гърция заради разпространение на фалшиви български документи