НОВИНИ

Медицинският университет в Плевен започва допълнителен прием

Медицинският университет в Плевен днес започва допълнителен прием на кандидат-студентски документи за 9 бакалавърски специалности, съобщиха от висшето училище.

медицинският университет плевен започва допълнителен прием
bnt avatar logo
от БНТ
10:17, 16.07.2018
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Зрелостниците, които желаят да кандидатстват, но не са успели да подадат документите си през юни, имат втори шанс от днес до 18 юли в зала 106 на Ректората. Тестът по биология за бакалавърските специалности е на 23 юли.

МУ - Плевен организира предварителна изпитна сесия през март и април, резултатите от която имат еднаква тежест в балообразуването като изнесените и редовните изпити по биология и химия. Кандидатите за бакалавърските специалности могат да кандидатстват само с оценката по биология от държавен зрелостен изпит или с оценка от друга матура по избор, без да се явяват на изпит.

МУ предлага обучение за общо 513 студенти-първокурсници в 14 специалности, 4 магистърски и 10 бакалавърски програми в 5 професионални направления - медицина, фармация, здравни грижи, обществено здраве и социални дейности. Обявените места за специалност "Социални дейности" са за обучение срещу заплащане, като кандидатстването се осъществява при условията за бакалавърските специалности.

За новата академична година в МУ са увеличени местата за прием на студенти по държавна поръчка за специалностите "Медицина" (120), "Фармация" (60), "Медицинска сестра" (70), "Помощник-фармацевт" (21), "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" (40) и "Медицинска козметика" (15).

От университета уточниха, че днес ще излязат и резултатите от конкурсния изпит по химия за магистърските специалности "Медицина" и "Фармация", които могат да бъдат проверени чрез електронната система на сайта или на място в Ректората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майки на деца с увреждания излизат на ефективен протест
Майки на деца с увреждания излизат на ефективен протест
НВИМ представя спасените бойни знамена на Българската армия
НВИМ представя спасените бойни знамена на Българската армия