НОВИНИ

​Медиците от болницата във Враца отново излязоха на протест

Медиците от Врачанската болница отново преградиха за 11-ти пореден ден булевард "Втори юни" в знак на протест срещу продължаването на агонията на най-голямото здравно заведение в Северозападна България.

bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 12.10.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Според тях всички обещания от Министерстово на здравеопазването за спасяване на болницата от фалит остават в неопределено бъдеще, докато финансовата и институционалната криза става все по-драматична.

Все още в сферата на обещанията са заплатите на персонала за месеците август и септември. Само през тази седмица три сестри от отделението по съдова хирургия са напуснали и там вече не може да се направи график на дежурствата, каза председателят на синдикат "Подкрепа" в болницата д-р Емил Младенов. На практика и реанимационното отделение вече е преустановило работата си.

Д-р Емил Младенов, председателят на синдикат „Подкрепа" в МБАЛ - Враца: При условие, че нямаш дежурен в реанимация, нощес дете е транспортирано за София за спешна операция, пациент в кома, с инсулт, интубиран, е транспортиран в Монтана, това не показва мерки за стабилизиране на дружеството. На 27-ми също очакваме, че реанимацията няма да работи, болни се връщат в кома в общински болници. Ако до 25-ти не се вдигнат запорите, от превода от Националната каса към регионалната няма да може да се отделят средства за заплати.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Централната банка на Русия представи новите банкноти от 200 и 2000 рубли
Централната банка на Русия представи новите банкноти от 200 и 2000 рубли
Подменят канализацията в най-големия квартал на Дупница
Подменят канализацията в най-големия квартал на Дупница