За по-малко от седмица медиците в единствената специализирана болница по детски болести у нас излязоха на втори протест.

В протеста днес, в подкрепа на медиците, се включиха и родители на деца, лекувани в лечебното заведение. Медиците продължават да настояват за специален статут на болницата и за отпадане на лимитите за прием. Те искат и решаване на проблема с ниските заплати и с недостига на кадри.

От Здравното министерство вече обещаха допълнително финансиране, но заявиха, че новият статут на лечебното заведение може да стане факт след 2 години когато то ще стане част от бъдещата национална детска болница.

Доц. Димитър Калайков: Обещанията, които се дадоха от министъра, при срещата миналата сряда с представители на болницата, звучат доста добре, обаче са насочени в бъдеще време - след като се построи новата сграда на болницата тогава фактически да бъдат удовлетворени исканията, което абсолютно не ни задоволява.
Д-р Адил Кадъм: На 10 май протестът ще бъде малко по-различен със затваряне на бул. "Гешов", като се надяваме това да бъде единствения такъв протест, който ще сме принудени да направим.
Педиатрите от единствената специализирана детска болница излязоха на протест

Педиатрите от единствената специализирана детска болница излязоха на протест

Протест на работещите в единствената у нас специализирана детска болница. Те искат по-високи заплати, отпадане на лимитите за прием, и промяна на стат...