НОВИНИ

Меглена Кунева: Когато времената са трудни, гласът на интелектуалеца е важен

Обявихме кандидатурите си за президент по предварително договорени сроковете и с уговорката, че е добре Реформаторският блок да подкрепи непартийна кандидатура. Предстои определяне на общия кандидат - ще има осъждане, изслушване, надявам се да е бързо. Това каза в "Още от деня" вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева - лидер на ДБГ.

меглена кунева времената трудни гласът интелектуалеца важен
bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 29.07.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Тя отбеляза, че избраните хора са сериозни, със сериозна ангажираност за бъдещето на страната и към случващото се по света.

Меглена Кунева, вицепремиер: Номинираните хора са с академична кариера - проф. Огнян Герджиков и проф. Велислав Минеков, е положителна тенденция, която трябва да присъства в българския политически живот. Народът има нужда, всички ние имаме нужда от своите будители. Това са истински лидери... Ние трябва да върнем вкуса в нашето общество към дебат за хората, които са готови да бъдат лидери в тези трудни времена и за България, и за Европа.

Според нея когато времената са трудни, "гласът на интелектуалеца е много важен".

Меглена Кунева, вицепремиер: Ние искаме да знаем за българското общество къде стои Реформаторският блок. Аз нямам никакво съмнение, че тук нашата здрава коалиционна култура с ГЕРБ ще бъде още веднъж потвърдена. Всякакви уговорки и съмнения, че правителството може да се отклони или която и да е от партиите да се отклони от този евроатлантически път, са абсолютно измислени и нямат нищо общо с действителността.

На въпрос за предстоящото българско европредседателство вицепремиерът увери, че подготовката е започнала отдавна и разполагаме с добри изследвания на административния капацитет и дефицитите, налице са вече екипи за участие в работните групи и предстои обучение тази есен.


Вижте целия разговор в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софиянци протестират срещу застрояването на зелени площи
Софиянци протестират срещу застрояването на зелени площи
Гастарбайтери се страхуват да пътуват към Турция
Гастарбайтери се страхуват да пътуват към Турция