НОВИНИ

Мел Плачкова: Имаме отговорност към младите, за които сме модел за подражание

Все по-често чуваме от млади музикални изпълнители да съобщават най-категорично, че тяхната роля е да забавляват, а не да възпитават. Ирина Шуликова и операторът Станислав Ангелов се срещнаха с певицата Мел Плачкова, която вярва, че и без скандал можеш да си успешен музикант.

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова
11:58, 03.08.2017
Чете се за: 01:09 мин.
Още

Мел се е посветила на музиката от съвсем малка.


Магдалена Плачкова - Мел: "Всичко започна с едни чисто по детски концерти, които правехме с брат ми вкъщи на роднините. От това, че носихме тежкия касетофон към банята, защото там имаше по-яка акустика и записвахме върху касетките на родителите си. Това са ми първите спомени с музиката. Иначе може би от 6-7 години се занимавам по-професионално и гледам в тази насока. Песента е "Слънцето ни пали". В случая ни пали в стил POP и R&B. Песента е много лятна като за сезона. Видеото го снимахме на морето на плаж Аркутино като се оказа нудистки плаж и това беше много забавно, защото имахме изключителни моменти с нудистите, които ни гонеха."

Мел споделя, че по пътя си един изпълнител прави много избори, които определят посоката му на развитие. Провокативни жестове, арогантно поведение, скандали и голота - според някои това е рецепта за бърз успех в шоу бизнеса.


Магдалена Плачкова - Мел: "Аз още с първата си песен имах възможност да започна по този начин. Имах предложения дори от различни изпълнители да започна със скандал, да започна с подобен тип провокация, да имам някаква история, която е измислена, но която да ме направи по-известна за по-бързо време за пред хората. Честно казано не съм задълбавала много. Не съм търсила такива предложения. Естествено всичко си опира до голота, сензации, всякакви провокации, които могат да се случат."

Мел споделя, че причината да не посяга към провокацията е, защото истински вярва, че като изпълнител има отговорност към публиката си.

Магдалена Плачкова - Мел: "Имаме отговорност към младите, за които реално ставаме модел за подражание. Особено по-малките деца много лесно приемат един образ и нещо, което трябва да бъдат, към което трябва да се стремят. Затова посланието ми е да се опитваме да бъдем примера, който искаме да виждаме в света."


Музиката е част от културната среда, в която живеем. И е сигурно, че изпълнителите имат възпитателна роля. Въпросът, който остава върху съвестта на всеки обаче е, към какво точно се стреми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 20 маломерни и слети паралелки през новата учебна година в община Борово
Над 20 маломерни и слети паралелки през новата учебна година в община Борово
Намерено е оръжието, с което се е самоубил в Пловдив бизнесменът Данаил Божилов
Намерено е оръжието, с което се е самоубил в Пловдив бизнесменът Данаил Божилов