НОВИНИ

Мелник остана без пощенски клон

Жители на най-малкия град в България - Мелник, са готови да излязат на протест. Причината е, че от месец пощенската станция не работи и хората са принудени да пътуват до Сандански, за да получат пенсиите си и да платят сметките си. В града няма и нито един банков клон. Още осем села в района на Мелник са без пощенски услуги.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
20:13, 02.06.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

В Мелник живеят около 300 души, които са предимно пенсионери. Голяма част от тях нямат възможност всеки месец да изминават по 20 километра в едната посока до най-близката пощенска станция, за да вземат пенсиите си.

Надежда Паскалева: Молих се на кмета, че страхуваме да не ни спрат тока... Той ми взе бележката, взе ми всичко и ми плати в Сандански тока. Аз съм 80-годишна, къде да вървя и да плащам."
Румен Дерменджиев: Отиването до Сандански, доколкото знам, билетът е 5 лева, ще вземе една пенсия 200 и ще даде от тях 10 лв. само за транспорт. Това е недопустимо.
Мария Цацева: Лишиха ни от много неща, и сега последно от пощата. То аз нямам думи. И заявяваме, че сряда -четвъртък, ако не се открие пощата ще излезем в гражданско неподчинение.
;

В малкия град има само един банкомат, но голяма част от хората не могат да работят с него.

Невена Воденичарова: Ние тук сме само пенсионери, какви карти, какви банкомати. Зер, че в Мелник е пълно с банкомати.
;

Липсата на поща затруднява работата дори и на кмета.

Наско Петев, кмет на Мелник: Аз втора седмица не получавам никакви документи.

От Български пощи съобщиха, че причината да не работи пощенският клон е липсата на персонал. Създадена е временна организация, така че в опредени дни от месеца, екипи от Сандански да идват в Мелник и да раздават пенсиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политически трусове в Берлин: Лидерът на социалдемократите подаде оставка
Политически трусове в Берлин: Лидерът на социалдемократите подаде оставка
Основни булеварди в Пловдив са наводнени от поройните дъждове
Основни булеварди в Пловдив са наводнени от поройните дъждове