За седма поредна година стотици любители на рока и свободния дух посрещнаха първото юлско утро на брега на Дунав край Тутракан. В 12-часов маратон, на Джулай морнинг в местността "Лодкостоянка" се срещнаха утвърдени рок музиканти и млади изпълнители.

Тутракан

Точно в 5 ч. и 37 мин. слънцето изгря над реката край Тутракан. Почитатели на рока от цялата страна се събраха, за да посрещнат юлското утро в компанията на любимите си изпълнители и групи.

Цонко Цонев: За четвърта поредна година съм в Тутракан и си изкарвам много добре. Продължават да ме връщат моя прител д-р Димитър Стефанов - кмета на Тутракан, Джон Лоутън и Б.Т.Р.

Кулминацията на рок маратона беше песента "Джулай морнинг", изпълнена от легендарния вокалист на "Юрая Хийп" Джон Лоутън.

Джон Лоутън: Юлското утро е винаги хубаво. Концертът и звукът бяха много добри.

В Тутракан вече се подготвят за следващото музикално събитие - осмото издание на фестивала "Огненият Дунав" в края на месеца. Сред специалните гости тогава ще бъдат Б.Т.Р и Джо Лин Търнър, изпял едни от най-големите хитове на "Рейнбоу".

Хиляди посрещнаха слънцето на Джулай морнинг

Хиляди посрещнаха слънцето на Джулай морнинг

Днес отбелязваме Джулай морнинг - по традиция хиляди хора посрещнаха слънцето на 1 юли. И тази година се събраха ентусиасти за посрещането на Слънцето...