НОВИНИ

Менда Стоянова: Етичната комисия в ГЕРБ ще отговаря на обществени сигнали

Освобождаването на Цветан Цветанов от всички постове в ГЕРБ няма да повлияе негативно на партията. Това заяви депутатката от ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия Менда Стоянова в Сутрешния блок на БНТ, ден след вчерашното Национално събрание. Тя посочи, че организацията за подготовката за местните избори ще бъде по-различна от досега.

Надежда Василева
от Надежда Василева
08:17, 08.07.2019 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Изпълнителната комисия на ГЕРБ вече ще бъде по-активна в подготовката на структурите на партията за местния вот, посочи Менда Стоянова. Тя отбеляза, че досега Цветан Цветанов е изпълнявал изцяло всички координационни функции, а оттук нататък предстои с това да се ангажират повече хора от предизборния щаб.

Менда Стоянова - член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ: Когато повече хора се включат в определена дейност, тя се демократизира, дава се възможност за повече плурализъм, различни идеи.

Според Менда Стоянова това може да бъде положително за вземане на по-правилни решения. И отстраняването на Цветанов няма да има негативен ефект.

Менда Стоянова: Г-н Цветанов отдаде много от своите сили и личен живот за ГЕРБ, във всичките тези години той наистина беше един от тези, които създаваше и поддържаше структурите, тази строителна работа вече е завършена, структурите функционират, така че смятам, че неговото отсъствие няма да повлияе негативно.

Стоянова отбеляза също, че със създаването на етична комисия, партията ще може да прецизира сигналите срещу фигури от ГЕРБ на местно ниво.

Менда Стоянова: Не е целта да прозвучи като вътрешна полиция или разследващ орган - не, това е начинът партията да отговори на общественото настроение и това да се случва овреме.

В етичната комисия ще влязат експерти от различни области и юристи, тъй като най-често сигналите са свързани със строителство и със закона за местното самоуправление. Според ГЕРБ това, което най-силно дразни обществото, е чувството за несправедливост.

Цялото интервю вижте във видеото:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият гръцки премиер Кириакос Мицотакис полага клетва днес
Новият гръцки премиер Кириакос Мицотакис полага клетва днес
Иван Гарелов: Мицотакис няма да отмени Преспанското споразумение
Иван Гарелов: Мицотакис няма да отмени Преспанското споразумение