НОВИНИ

Менда Стоянова: Нека март - април хората да кажат кой искат да ги управлява

В студиото на "Още от деня" председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова отново потвърди, че позицията на ГЕРБ е ясна и към момента няма промяна в нея. По думите й, хората ясно казаха, че искат промяна и нека да им се даде възможност март - април да кажат със своя вот кой искат да ги управлява.

bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 22.11.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Когато преди 2 години избирателите казаха, че ГЕРБ е най-голямата политическа сила и тя трябва да поеме отговорността за управлението, ние поехме с много трудни преговори с реформаторите, с патриотите, с АБВ и всъщност съставихме един коалиционен кабинет, който добре работи през последните две години, обясни Менда Стоянова.

Тя каза още, че в предизборната кампания на ГЕРБ санирането беше един от основните приоритети и той се изпълнява през последните 2 години. Самата програма за саниране е в резултат на едно постановление на МС и е нормално сега, когато правителството е в оставка и сме в края на 2016 г. и началото на 2017 г. да дадем възможност на новия кабинет да препотвърди тази политика.

Менда Стоянова - председател на Комисия по бюджет и финанси: "Защото този нов кабинет, който би се сформирал след едни предсрочни избори, може да има различни политики. Чрез бюджета може да се случи това саниране. Към момента са сключени договори и се изпълняват за около милиард лева. И тези пари ще бъдат платени, защото са осигурени. Следващата година има подготвени за сключване договори за около половин милиард. Тези договори са осигурени чрез финансиране, предвидено в Бюджет 2016. Така, че е коректно, ако се приеме бюджета и ако следващото правителство препотвърди, че санирането е и негова политика, то да продължи".

Вижте целия разговор с Менда Стоянова в "Още от деня"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Ковачевци развива туризъм
Община Ковачевци развива туризъм
Временно ли ще спре санирането?
Временно ли ще спре санирането?