НОВИНИ

Меркел до последно ще се бори срещу Брекзит без правила

Канцлерът на Германия Ангела Меркел направи изказване пред Бундестага преди да отпътува за Брюксел. Меркел подчерта пред депутатите, че до последния момент ще прави необходимото за избягване на Брекзит без договор и правила.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
12:02, 21.03.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Тя обяви принципна готовност за приемане на британската молба за отлагане на датата за излизане, само ако следващата седмица парламентът в Лондон приеме договорените документи. Меркел допълни, че и след напускането на Европейския съюз, страната ще остане близък партньор. Германският канцлер успокои, че съюзът има готовност за "твърд Брекзит" и че съответните спешни мерки са взети.

Ангела Меркел: Със сигурност може да се говори за някакво увеличаване на срока. Очакванията ни сочат, че следващата седмица няма да се стигне до позитивен вот или въобще до гласуване на британския парламент и тогава ще решим дали ще трябва да има следваща среща преди датата за напускане. Убедена съм, че имаме нужда от едно подредено решение за излизането на Великобритания. Това не е само в интерес на Великобритания, а в интерес на Германия и на всички 27 страни-членки.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев с коментар за апартамента на Цветан Цветанов
Президентът Радев с коментар за апартамента на Цветан Цветанов
Пакет Мобилност влиза в залата на Европарламента в понеделник
Пакет "Мобилност" влиза в залата на Европарламента в понеделник