НОВИНИ

Меркел е подкрепила българската позиция за бежанската криза

В приятелски тон премина срещата на българския премиер Бойко Борисов с германския канцлер Ангела Меркел. Разговорът между двамата е бил част от по-широкия формат, в който са участвали още министър-председателите на Хърватия, Словения и Австрия.

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 27.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

По време на срещите австрийският канцлер е подкрепил българската позиция за по-сериозна охрана по границите на Европейския съюз. Разговорите са инициирани от Меркел и са част от работните консултации за бъдещето на Европа. Наред с тази тема е била коментирана бежанската криза и общата европейска политика към Турция. Преди началото на срещата Борисов публикува позицията си в социалната мрежа Фейсбук.

Той заяви, че на тези срещи защитава българската позиция и необходимостта от солидарност между държавите в Европа.

Премиерът предаде и посланието на Анкара за спазването на споразумението за либерализиране на визовия режим.

Бойко Борисов, министър-председател: Ще защитавам българската позиция, според която e необходимо общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема. Освен това ще запозная колегите с темите, които обсъдих вчера в Истанбул заедно с турския премиер и президент, и отново ще подчертая, че единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция, ще се справим успешно с този проблем... Убеден съм, че разумът ще победи популизма и ще изградим стабилност и сила в региона.
;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бедствено положение в Гълъбово заради голям пожар
Бедствено положение в Гълъбово заради голям пожар
139 години от Шипченската епопея
139 години от Шипченската епопея