НОВИНИ

Меркел: Германия рязко съкращава притока на мигранти

В Германия започва двудневен конгрес на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел. Събитието се провежда на фона на растящите критики към канцлера заради имиграционната политика.

bnt avatar logo
от БНТ
10:47, 14.12.2015
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Германският канцлер Ангела Меркел изяви намерение "драстично да намали" броя на бежанците, които пристигат в Германия като възможен компромис към критиците на политиката й на отворените врати. Тя обаче заяви, че думата "ограничение" не присъства в главната резолюция, която ще бъде обсъдена на конгреса днес и утре.

Очаква се до края на годината броят на влезлите в страната имигранти да надхвърли 1 милион души. Сред мерките, които планът на Меркел предвижда за намаляне на бежанския поток са сътрудничество с Турция за борба с контрабандистите на хора, подобряване на ситуацията в сирийските бежански лагери в Турция, Ливан и Йордания и засилване на контрола по външните граници на Европейския съюз.

Критиците на Меркел искат тя да намали броя на пристигащите бежанци преди изборите в три германски провинции през март и казват, че може да бъдат застрашени надеждите й да се кандидатира за четвърти мандат през 2017-а.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Записват първокласниците по-рано
Записват първокласниците по-рано
Благотворителен базар на военните моряци
Благотворителен базар на военните моряци