НОВИНИ

Меркел и Путин ще се срещнат край Берлин

Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин ще се срещнат утре в резиденция на германското правителство край Берлин, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
14:00, 17.08.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
меркел путин срещнат берлин

Двамата лидери ще направят кратки изявления предварително, но не планират пресконференция, казаха представители на германските власти. Говорителят на правителството Щефен Зайберт заяви, че темите ще включват гражданската война в Сирия, конфликта в Украйна и енергийни въпроси.

Путин е изправен пред възможността за налагане на още американски санкции срещу Русия и има интерес да смекчи или да предотврати всякаква европейска подкрепа за тях, отбелязва АП.

И двете страни искат да постигнат напредък с газопровода "Северен поток-2" - критикуван остро от президента на САЩ Доналд Тръмп, че е инструмент за руски контрол над Германия.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на срещата ще бъде обсъдена "реализацията на крупни съвместни търговски проекти" и заплахите срещу тези планове, идващи от трети страни. Путин и Меркел ще обсъдят и възможността за оказване на съвместна помощ на изпитващата икономически трудности Турция, каза още Песков, цитиран от ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До понеделник ще бъде готов законопроектът за хората с увреждания
До понеделник ще бъде готов законопроектът за хората с увреждания
Намалява броят на бездомните кучета в София
Намалява броят на бездомните кучета в София