НОВИНИ

Меркел и Зеехофер представиха предизборната платформа на християндемократите

Германският канцлер Ангела Меркел и лидерът на германския Християнсоциален съюз Хорст Зеехофер представиха днес в Берлин общата предизборна програма на двете партии-посестрими - ХДС и ХСС. Някои точки в нея звучат наистина амбициозно.

bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 03.07.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света

След продължилите месеци пререкания между Меркел и Зеехофер по темата за бежанците, мнозина останаха изненадани от демонстративното единодушие, с което Християндемократическият съюз на Меркел и Християнсоциалният съюз на Зеехофер се обединиха около обща изборна програма.

Сред най-важните точки в нея е безспорно намерението за данъчни облекчения в размер на 15 милиарда евро. Планирано е също така данък „Солидарност", с който се стимулира развитието в провинциите на територията на бившата ГДР, да отпадне поетапно от 2020 година нататък.

;

И още обещания, които със сигурност ще зарадват мнозина в Германия: пълна заетост до 2025 година, което означава безработица под 3 процента, увеличаване на детските надбавки с 25 евро, а при първа покупка на собствен дом е предвидено финансово подпомагане в размер на 1200 евро на дете годишно, при това в продължение на десет години. В програмата си двете партии-посестрими са се обединили и около приемането на закон за имиграцията на квалифицирана работна ръка, който ще има за цел да облекчи ситуацията с недостига на квалифицирани кадри.

Предвидено е също така изграждането на милион и половина жилища, както и създаването на 15 000 нови работни места в полицията. Програмата обаче не съдържа едно от основните искания на Християнсоциалния съюз: в нея не е заложена годишна горна граница за приема на бежанци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненската болница “Света Анна” получи нова апаратура
Варненската болница “Света Анна” получи нова апаратура
ДРУГИТЕ новини: Новите пирати
ДРУГИТЕ новини: Новите пирати