Може да се намери решение за Брекзит и в рамките на това споразумение, без то да бъде предоговаряно, каза германският канцлер Ангела Меркел. Тя беше в Братислава и участва в работен обяд, заедно с премиерите на страните от Вишеградската група.

Изборите за Европарламент, развитието на еврозоната и единния европейски пазар на стоки и услуги бяха сред темите, които обсъдиха в Братислава лидерите на Полша, Унгария, Чехия и Словакия, заедно с германския канцлер. По горещата тема на деня Ангела Меркел каза, че Брюксел прави всичко по силите си, за да има организиран Брекзит.

Но Евросъюзът трябва да запази цял вътрешния си пазар и да защити своята членка Република Ирландия.

Тереза Мей преговаря за Брекзит в Брюксел

Тереза Мей преговаря за Брекзит в Брюксел

Брюксел е готов да промени политическата декларация към споразумението за Брекзит, но не и самото споразумение. Това стана ясно след днешната среща ме...

На фона на съпротивата срещу проекта "Северен поток 2", Меркел увери, Германия няма да бъде зависима от руския газ, ако постигне диверсификация. Канцлерът добави, че е важно Украйна да остане транзитна страна на газ за Европа.

Словашкият премиер Петер Пелегрини обяви проект за подпомагане на северноафриканските страни и по-специално Мароко, по който ще работят петте държави. Той е насочен към външните причини за миграцията.

САЩ заплашиха Германия със санкции заради газопровода "Северен поток"2

САЩ заплашиха Германия със санкции заради газопровода "Северен поток"2

Посланикът на САЩ в Германия отправи писмено предупреждение към германските компании, участващи в спорния руско-германски проект за газопровода "Север...