НОВИНИ

Меркел се разделя с политиката през 2021 г.

С края на правителствения мандат канцлерът на Федералната република Ангела Меркел ще се оттегли от политиката, информира нашият кореспондент в Германия Мария Стоянова. Правителственият говорител съобщи в Берлин, че Меркел ще бъде на разположение само до 2021 година. Източници от средите на Християндемократичния съюз съобщават, че с края на мандата тя няма повече да се кандидатира за депутат в Бундестага. Неясно остава дали след като предаде през декември председателския пост, ще остане канцлер.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
13:40, 29.10.2018
Чете се за: 00:15 мин.
По света
меркел разделя политиката 2021

В началото на декември ще се проведе конгрес на Християндемократичния съюз, на който Меркел възнамеряваше да се кандидатира. След като стана известно, че се отказва, в германското публично пространство се завъртяха различни имена за наследник на Меркел на председателския пост.

Сегашният генерален-секретар на партията Анегред Крамп-Каренбауер ще подаде своята кандидатура. Тя е считана за фаворит и е от близкото обкръжение на Ангела Меркел в партията. Споменават се и други имена, но официално потвърждение все още няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания ще отбележи напускането на ЕС с възпоменателна монета
Великобритания ще отбележи напускането на ЕС с възпоменателна монета
Грешно поставен знак Стоп е една от причините за катастрофа с футболистите
Грешно поставен знак "Стоп" е една от причините за катастрофа с футболистите