НОВИНИ

Меркел защити болезнените отстъпки за съставяне на правителствена коалиция

Германската канцлерка Ангела Меркел защити днес болезнените отстъпки, които е направила пред социалдемократите за постигане на четвърти мандат и посочи, че нарастващите критики сред нейните консерватори не са признак за отслабване на авторитета ѝ, предаде Ройтерс.

меркел защити болезнените отстъпки съставяне правителствена коалиция
bnt avatar logo
от БНТ
22:25, 11.02.2018
Чете се за: 00:23 мин.
По света

В интервю пред обществената телевизия ZDF тя коментира нарастващото неодобрение сред консерваторите след нейното решение да даде на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) могъщото финансово министерство. Запитана дали планира да подготви терена за наследник, който да ръководи нейните консерватори на следващите избори, Ангела Меркел отговори, че по-младото поколение от редиците на Християндемократическия съюз (ХДС) би трябвало да получи министерски постове в новата коалиция с ГСДП.

"Сега трябва да покажем, че можем да започнем с нов екип", изтъкна тя. Меркел допълни, че има още шест министерски поста за попълване и че според нея трябва да се направи така, че да се посочат не само над 60-годишни кандидати, но и по-млади хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малък астероид ще прелети покрай Земята в края на седмицата
Малък астероид ще прелети покрай Земята в края на седмицата
11 града в света, които могат да се окажат без вода
11 града в света, които могат да се окажат без вода