НОВИНИ

Мерки за бежанците по балканския мрашрут

Словения ще намали влизането на мигранти на нейна територия, Македония обяви нови мерки за бежанците.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
11:03, 15.02.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Македонското правителство обяви нови драстични мерки с цел по-строг контрол на границата с Гърция. Всеки бежанец, който влиза в Македония ще премине 30 минутно интервю, за да се установи неговата националност. Новите регистрационни документи ща помогнат за разпространяването на информация сред балканските страни. Крайната цел на мигрантите не се е променила.

Саед Садат, мигрант от Афганистан
"Нашият план е да отидем в Германия. Това е спокойно място с добри хора. Те са гостоприемни и любезни, ще дадат добро образование на децата ни ".

Средно на ден в Македония влизат по 1 500 души, но властите връщат по 100. С ожесточаването на боевете в Сирия и настъпващата пролет, броят на бежанците ще се увеличи. Словения ограничи влизащите на нейна територия на 1000 души. Мярката е в сила от днес. Любляна обяви, че я предприема предвид аналогичните мерки от страна на Австрия. Двете страни са членки на шенгенската зона и са основен транзитен път за бежанците към западна Европа. Сръбският външен министър Ивица Дачич призова към единен подход на евросъюза към бежанската криза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медведев: Русия не планира безкрайна операция в Сирия
Медведев: Русия не планира безкрайна операция в Сирия
Електронни услуги: Общината в Стара Загора с онлайн чат по горещи теми
Електронни услуги: Общината в Стара Загора с онлайн чат по горещи теми