НОВИНИ

Мерки за сигурност по време на баловете в Пловдив

Повишени мерки за сигурност предприе пловдивската полиция по време на абитуриентските балове. За показване от прозорците или люковете на автомобила санкция ще бъде налагана както на собственика на колата, така и на водача, и на самите абитуриенти нарушители. Глобата може да бъде между 20 и 150 лева в зависимост от заплахата, която създава нарушението.

bnt avatar logo
от Р. Колева, З. Далчева
10:50, 24.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Униформените проверяват водачите за алкохол, наркотици и рисково шофиране. За установяване на нарушители ще бъдат ползвани както записите от камерите, монтирани върху полицейските автомобили, така и от други технически средства в района.

Инспектор Ботьо Гиргинов, говорител КАТ-Пътна полиция-Пловдив: „Ще пристъпим или незабавно към извеждане и преустановяване на нарушението, което създава риск за живота на участниците или в последствие след като бъдат прегледани записите и бъдат установени собствениците, водачите и извършителите, към тях ще бъдат предприети предвидените в Закона за движение по пътищата мерки и санкции.”

Въпреки заплахата от глоба, десетки абитуриенти пропътуваха разстоянието до ресторантите извън прозорците на автомобилите.

„Днеска ни е денят да излезем от колата.”

Катя Алова, родител: „Преди всичко те самите трябва да бъдат предпазливи, защото, докато пристигахме насам, видях, че пак въпреки забраните през прозорците да излизат децата, имаше в еуфория, викаха, което не е за препоръчване.”

Проверяват се и всички автобуси, които превозват абитуриенти на организирани екскурзии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 2600 мигранти спасени в Средиземно море за 24 часа
Над 2600 мигранти спасени в Средиземно море за 24 часа
​12 години от моя живот във Варна
​12 години от моя живот във Варна