НОВИНИ

Мерджанов: Антикорупционният закон на БСП не е алтернатива на този на ГЕРБ

БСП свиква заседание на конгреса си в края на следващата седмица, предложението на лидера Корнелия Нинова се прие едва с 4 гласа повече от тези, които не го подкрепиха. Атанас Мерджанов, член на НС на БСП и бивш депутат, коментира в "Денят започва", че БСП е демократична партия и споровете, дискусиите винаги са били нейна отличителна черта. "Ако това не харесва на ръководството, това е друг въпрос", отбеляза той.

bnt avatar logo
от БНТ
09:08, 20.10.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Според Мерджанов след заседанието на Националния съвет е последвало грубо изопачаване на случилото се от председателя - изобщо не е имало дискусия дали да се влиза в коалиция с ГЕРБ или не, този въпрос е решен отдавна с абсолютно мнозинство, имало е опити да бъдат изобличавани хора, които пречат, които не са съгласни с тази линия на поведение.

Въпросът е каква е политика предлага днес БСП пред своите избиратели и каква алтернатива предлага тя на политиката на управляващите, подчерта Мерджанов.

"Ние трябва да се замислим и да предлагаме на нашите избиратели реална политика - различна и алтернативна на това, което се случва в обществото и държавата", отбеляза той. С политика на скандали в пленарна зала и пред медиите според мен са губещи и двата отбора, каза членът на НС на БСП.

Коментира и законопроекта на ПГ на БСП за борба с корупцията, като подчерта, че за него това не е истинската алтернатива на проекта на управляващите. И сега има достатъчно агенции, законова и нормативна база срещу корупцията, в крайна сметка ще работят същите специалисти, които и сега го правят, аргументира се Мерджанов. Ефектът от новия закон на управляващите ще е може би само едно пъчене пред Европейската комисия, каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Каталуния протестираха срещу намерението на Испания да отнеме автономията
В Каталуния протестираха срещу намерението на Испания да отнеме автономията
Нов подход при социалното подпомагане
Нов подход при социалното подпомагане