НОВИНИ

Меси ще се срещне с детето, което носи негова найлонова "тениска"

Малкото афганистанче, което се прочу като най-запаления фен на Лионел Меси на планетата, е на път да сбъдне най-голямата си мечта - да се срещне със своя кумир от отбора на Барселона. Момчето спечели симпатиите на милиони по света, след като в интернет се появи негова снимка с фланелка на Меси, но направена от синьо-бяла найлонова торбичка.

bnt avatar logo
от БНТ
20:27, 02.02.2016
7322
Чете се за: 00:43 мин.
Още

5-годишният Муртаза Ахмади е роден в бедно семейство в афганистанска провинция. Дълго молел баща си да му намери екип като на Меси.

Ариф Ахмади, баща на Муртаза: "Муртаза стана фен на Меси, гледайки го по телевизията. Той ме помоли да му намеря тениска на Меси, но не можах, тъй като живеем в отдалечено от пазара селце. Тогава брат му му направи фланелка от найлонова торбичка и публикува негова снимка във Фейсбук".
;

Бащата споделя, че това е нещо необичайно за семейството и за хората от тяхното село и затова е бил притеснен от публикуването на снимката. Но кадрите със сина му на футболно игрище с ръчно изработения екип на Лео Меси от националния отбор на Аржентина са споделени масово в социалните мрежи. Така неочаквано малкият фен на Барселона се превръща в интернет сензация. Неочаквано придобитата известност на малкия Муртаза привлича вниманието на Афганистанската футболна федерация и в момента тя уговаря среща между Меси и големия му малък фен.

Керамудин Керим, председател на Афганистанската футболна федерация: "Спонсорите на федерацията ще платят пътуването на Муртаза и престоя му в Испания, а испанското посолство в Кабул е готово да ни издаде визи. Чакаме потвърждение до няколко дни от футболния клуб "Барселона" за точната дата на заминаването."

Съвсем наскоро Лионел Меси спечели "Златната топка" за рекорден пети път в своята кариера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Референдум: Трябват реформи в образованието, но бавни
В "Референдум": Трябват реформи в образованието, но бавни
Националната здравна карта - 3000 легла за активно лечение са излишни
Националната здравна карта - 3000 легла за активно лечение са излишни