НОВИНИ

В Плевен избирателната активност е 7,7%

На балотаж в Плевен днес се изправят досегашният кмет, издигнат от инициативен комитет - Георг Спартански. и сегашният областен управител, Мирослав Петров от ГЕРБ.Вижте повече в прякото включване на Елиана Димитрова.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
12:41, 03.11.2019 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
У нас

В Плевен се очаква балотажът да бъде оспорван, тъй като разликата между двамата кандидати от първия тур не е голяма. Изборът протича нормално, изборната активност е 7,7% и е доста по-ниска от първия тур, когато беше 11,4 на 100.

Късно снощи ОИК получи жалба от политическа сила, че в жилищния комплекс "Сторгозия" хора от криминалния контингент на Враца са купували гласове в полза на един от кандидатите.

Ярослав Димитров - председател на ОИК - Плевен: Ние изпратихме тази жалба по компетентност на РП, която е законовия орган, който разследва такъв вид нарушения на изборния процес. Съответно РП е изпратила за своевременни действия тази жалба и информацията по нея до Областна дирекция на МВР Плевен. Там са предприети съответните действия и нямаме информация какво се е случило след това.

От прокуратурата в Плевен установиха, че най-рано утре могат да кажат решението си по случая. Кандидатът, срещу който е жалбата, каза, че всичко това е черен пиар. Късно в петък вечерта бяха проведени акции в ромските махали, включително и в село Буковлък има четирима задържани. Какво ще се случи с тях прокуратурата ще обяви също утре.

ОИК забрани включването на камери в избирателните секции, за да се съхрани тайната на вота. Избирателите в Плевен са 115 000, а 16 младежи придобиха право да гласуват между двата тура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избирателната активност в Сливен е около 6% към 10 ч.
Избирателната активност в Сливен е около 6% към 10 ч.
Сигнал за опит за взимане на подпечатан празен протокол от застъпник във Варна
Сигнал за опит за взимане на подпечатан празен протокол от застъпник във Варна