Заради основен ремонт на сградата, учениците от гимназията по икономика в Русе тази година ще учат в гимназията по електротехника. Учебният процес ще бъде организиран на две смени. Ръководствата на двете гимназии подготвят и обща празнична програма за първия учебен ден.

Русе

Сградата на гимназията по икономика е построена преди 87 години. И макар красива отвън, се нуждае от сериозно обновяване отвътре.

Анелия Георгиева, директор на Професионалната гимназия по икономика „Елиас Канети": Ремонтните дейности включват поправка на покрива и на подпокривното пространство, отстраняване на дървената ламперия. Също така топлоизолация на външните стени, реставрация на фасадата, тъй като сградата е част от композиция, което е паметник на културата, изграждане на спортна площадка.

Училището има 500 ученици, разпределени в 20 паралелки. Учебните занятия за тях в гимназията по електротехника ще започват в 13,30 ч.

Анелия Георгиева, директор на Професионалната гимназия по икономика „Елиас Канети": Има достатъчно кабинети. На нас са необходими 4 компютърни зали. Оборудването на училището по електротехника е прекрасно.

Ремонтът започна в началото на август и по план трябва да продължи до средата на септември следващата година, но от ръководството на гимназията се надяват да посрещнат новата учебна година в обновената сграда.