НОВИНИ

Местят в друго училище ученика, който ритна учителка

Десетокласникът Мартин Цанов от Професионалната гимназия по туризъм, който ритна учителката си по философия, ще бъде преместен в друго училище. Това реши педагогическият съвет на училището. Преместването ще стане факт от новата учебна година.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:00, 30.06.2017
Чете се за: 00:45 мин.
Още

За около час тази сутрин Педогогическият съвет на Гимназията по туризъм реши единодушно да наложи най-тежкото наказание на Мартин Цанов - преместване в друго училище. Това стана факт от втория опит след като преди седмица Съветът се събра, но не дойдоха родителите на момчето. Така, според новия закон за училищното образование, без тях наказание не можеше да бъде наложено. Днес те също не присъстваха на съвета.

Антоанета Джонева - директор на Професионална гимназия по туризъм, София: Родителите писмено са упълномощили класната да ги представлява на педагогическия съвет. - И тя какво каза от тяхно име? - Че те също съжаляват за постъпката.

Преместването на десетокласника ще стане факт от новата учебна година.

БНТ: В кое училище ще учи ученикът?

Антоанета Джонева - директор на Професионална гимназия по туризъм, София: След като издам заповедта за налагане на санкция ще подам доклад в РУО София-град и те ще преценят къде ще бъде преместен ученикът.

Тук смятат, че решението им е справедливо. През седмицата учителите излязоха с декларация против агресията и в подкрепа на пострадалата учителка Богомилка Николова. Написаха още, че ще засилят превантивната си роля и ще търсят още първите признаци на агресия сред учениците си. Още преди седмица прокуратурата повдигна обвинения на десетокласника за две престъпления - нанасяне на лека телесна повреда на учител и хулиганство. Ще го наблюдават и от Детската педагогическа стая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на Здравната каса подаде оставка
Шефът на Здравната каса подаде оставка
В Сатовча празнуват Деня на чешмата и семейството
В Сатовча празнуват Деня на чешмата и семейството