НОВИНИ

Пускат метростанцията на булевард "Черни връх" през юни

Метростанцията на булевард „Черни връх” ще бъде пусната през юни догодина. Това съобщи на брифинг столичния кмет Йорданка Фандъкова. Тя заяви още, че довършителните дейности по метрото се изпълняват по график.

пускат метростанцията булевард черни връх юни
bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 22.12.2015
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Работата по третия метродиаметър ще започне със седем станции, които обхващат дължина от 7,5 км. и трябва да бъдат завършени през 2019 г. По думите на Фандъкова, в началото на януари престои представяне на организацията на движението и се прави всичко възможно максимално малко то да бъде ограничено.

Столичният кмет обясни, че при метростанцията на Орлов мост, строителството ще е при много тежки условия, но въпреки това няма да има съществено затваряне на движението. Тя добави, че другите метростанции ще се изграждат в стеснени градски условия. Фандъкова посочи още, че в края на януари и началото на февруари се очаква да започне същинската организация и работата.

Организацията на движението ще бъде представена в началото на януари, а самите затруднения в движението се очакват в края на февруари и началото на март. Фандъкова призова столичани да използват обходните маршрути и заяви, че най-тежко ще бъде преминаването по бул. „Патриарх Евтимий” и кръстовището му с бул. „Витоша” и по бул. „Гешов” при пресичането му с булевард „България”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайно топло време по зимните курорти в Алпите
Необичайно топло време по зимните курорти в Алпите
Успешна космическа мисия
Успешна космическа мисия