НОВИНИ

Мей и Тръмп се съгласиха, че Китай трябва да окаже натиск на Северна Корея

Британският министър-председател Тереза Мей и американският президент на САЩ Доналд Тръмп се съгласиха, че Китай трябва да наложи натиск върху Северна Корея и да принуди Пхенян да преустанови незаконните си ядрени и рактни изпитания. Това обявиха от прессекретариата на "Даунинг стрийт" след телефонния разговор, който двамата държавни управници проведоха.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:58, 15.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
мей тръмп съгласиха китай окаже натиск северна корея

"Те обсъдиха последните ракетни изпитания на Северна Корея и се съгласиха един с друг, че те са проява на безрасъдна провокация и че Китай трябва да използва наличните си средства за оказване на натиск върху севернокорейския режим, както и да гарантира, че Пхенян ще промени стратегията си и ще спре с незаконните си тестове", гласи изявлението на британското правителство.

По време на телефонната си беседа Тръмп и Мей са обсъдили и извършения днес атентат в лондонското метро, който всъщност е бил и поводът американският държавен глава да инициира обаждането.

Сутринта на метростанцията „Парсънс грийн” избухна бомба, която доведе до хоспитализацията на 22 души, между които и деца. За щастие самоделното взривно устройства не взе жертви и всички, приети в болница са в стабилно състояние.

По-късно от антитерористичното подразделение към "Скотланд ярд" обявиха, че самоличността на извършителя на терористичния акт е била установена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забраниха къпането на плажовете във всички райони на Атина
Забраниха къпането на плажовете във всички райони на Атина
Драгомир Стойнев: Държавата трябва да се върне на мястото си
Драгомир Стойнев: Държавата трябва да се върне на мястото си