Британският премиер прие американския президент в правителствената резиденция "Чекърс". По-рано в интервю за днешния брой на в. "Сън" Доналд Тръмп разкритикува Тереза Мей заради плана й за Брекзит. Вторият ден от визитата на американското президентско семейство беше съпроводен от протести в британската столица.

Вместо подкрепа, Тереза Мей получи неочакван медиен удар от съюзник. В интервюто за в. "Сън" Доналд Тръмп заяви, че плана й за Брекзит вероятно ще убие сделката за свободна търговия със САЩ.

Преди разговора, говорителят на Тереза Мей заяви, че тя с нетърпение очаква да представи плана си на Доналд Тръмп.

Тереза Мей, премиер на Великобритания: Ще обсъдим нашите отношения между Великобритания и САЩ, които са много добри.

Президентът Тръмп също определи отношенията като много добри.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: На вечерята снощи отношенията ни бяха по-добри отвсякога. Отношенията ни са много, много силни.

Пред в."Сън" американският президент заяви, че досегашният външен министър Борис Джонсън може да стане добър премиер. Тръмп определи работата на кмета на Лондон като "ужасна", упрекна го, че не се справя добре в борбата с тероризма и че разрешил протести срещу неговото посещение.

В интервюто Тръмп споделя, че се възхищава на кралица Елизабет Втора, защото по време на управлението си тя никога не е допуснала грешка.

Днес Тръмп и съпругата му Мелания ще пият чай с кралицата. А вечерта американската президентска двойка ще отпътува за Шотландия.

Втори ден от посещението на Доналд Тръмп във Великобритания

Втори ден от посещението на Доналд Тръмп във Великобритания

Планът на британския премиер Тереза Мей за БРЕКЗИТ вероятно ще убие сделката за свободна търговия със Съединените щати. Това заяви американският прези...