Флойд Мейуедър победи шампиона в смесените бойни изкуства Конър Макгрегър с технически нокаут в десетия рунд, затвърждавайки статута си на един от най-добрите професионални боксьори за всички времена. Ирландецът, който изигра първия си мач на ринга, пък не спази обещанието си да нокаутира 40-годишния американец рано в мача, след като липсата на опит в продължителни битки го сломи.

© БТА / AP Photo / Isaac Brekken

Макгрегър започна динамично мача, но след четвъртия рунд Мейуедър увеличи постепенно темпото. Съхранил сили, един от най-добрите за всички времена в отбрана нанесе няколко удара в лицето на ирландеца, преди да направи свирепа серия в десетия рунд. Съдията пък прекрати двубоя заради опасност за здравето на Макгрегър и по този начин Мейуедър подобри баланса си на рекордните 50 срещу 0 загуби.

"Такъв беше планът - да чакам и да атакувам в края. Гарантирах на всички обаче, че няма да чуят последния гонг", каза американецът след мача.

Макгрегър изоставаше значително в съдийските гласове преди прекратяването на срещата. Резултатите към този момент в десетия рунд бяха 89:81, 89:81 и 87:84 в полза на Мейуедър.

© БТА / AP Photo / Isaac Brekken