Жители на "Младост" 1 в София протестираха срещу новооткрития център за лечение на наркозависимост. Досега той се намираше на ул. "Пиротска" 117, но там Столичната община планира изграждането на детска поликлиника.

Гости в Сутрешния блок на БНТ бяха д-р Владимир Николов, директор на болницата за лечение на зависимости в Суходол и Анна Любенова от Фондация "Инициатива за здраве".

Изненада ли ви реакцията на хората в "Младост"?

д-р Владимир Николов: Не чак толкова, защото имаме опит с този вид реакции от страна на хората, поради неразбирането и нетолкова, че те имат някакви лоши чувства към пациентите. Хората на метадоново лечение не са наркозависими в истинския смисъл на думата.
Анна Любенова: Такава реакция донякъде се очаква, тъй като дълги години в района на "Пиротска", където се намираше преди това метадоновата програма, имаше подобни обществени реакции. Изненадах се от реакцията на хората в "Младост", защото хората са там от няма и 2 седмици и не съм убедена, че вече има проблеми в общността. Струва ми се, че това е по-скоро очакване за проблеми.

Вижте и още във видеото.

В "Младост" не искат метадоновата програма в квартала си

В "Младост" не искат метадоновата програма в квартала си

Жители на столичния квартал "Младост" протестират заради преместването на метадоновата програма от ул. "Пиротска" в болница "Св. Анна". Според живеещ...