НОВИНИ

Международен ден на йогата

На 21-ви юни отбелязваме Международния ден на йогата. По инициатива на Индия 175 държави се обединяват около възгледа, че с йога начинът на живот на хората може да се промени към по-добро. В Пловдив събитията продължават и в този час с театрално-танцовото представление „Легенди за любов и чудеса“ в изпълнение на Аджана Раджан и нейната група музиканти. 20 български града се включиха с демонстрация на различни практики.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
20:35, 21.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В деня на лятното слънцестоене йога преподаватели и последователи отправиха своя поздрав към слънцето в Цар Симеоновата градина в Пловдив.

Живко Стоилов – преподавател по йога: "Може да се използва спокойно като антистрес хапче, тъй като сваля стреса. Хора, които са лениви по природа могат да активират тялото и психиката си с тази практика."

На празника 12 асани се изпълняват 108 пъти.

Живко Стоилов – преподавател по йога: "108 е свещено число. Не само в индийската култура. Чисто математически 1+0+8 дава 9 и така може много интересни неща да се открият."
Марияна Стракова – Пловдивски културен институт: "Все едно се потапяш в едно море от знания, океан, който няма край и всеки може да се потопи толкова, колкото той реши, колкото иска."

Преподавателите по йога в Пловдив отбелязват все по-голям интерес към древното учение, защото старите древни традиции има какво да кажат на съвременния човек.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бритиш еъруейз отменя полетите си до Шарм ел Шейх за неопределен период
Бритиш еъруейз отменя полетите си до Шарм ел Шейх за неопределен период
Ретроспективна изложба на Ролинг стоунс ще бъде открита в Ню Йорк
Ретроспективна изложба на "Ролинг стоунс" ще бъде открита в Ню Йорк