НОВИНИ

Международен фестивал на студентите, изучаващи руски език

За трети пореден път студентите от най-престижните университети на Европа и Азия, които изучават руски език, се събират в Санаторно-оздравителния комплекс “Камчия”.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
11:00, 11.09.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

От днес до 16 септември повече от 300 младежи от 15 страни ще се включат в шестото издание на Международния фестивал на студентите, изучаващи езика на Пушкин. Събитието е организирано от Фонд “Руский мир” и Фондация “Устойчиво развитие за България”.

В „Камчия" пристигат млади хора от Германия, Унгария, Гърция, Грузия, Испания, Италия, Македония, Молдова, Полша, Русия, Румъния, Словакия, Турция и Китай. България ще бъде представена от пет отбора – от университетите във Варна, Велико Търново, Пловдив, Шумен и София. Празникът на знанието и младостта в „Камчия" ще бъде и място за културен обмен и популяризиране на страните, градовете и университетите, в които учат участниците. На дискусионните площадки студентите, техните преподаватели и експерти ще обсъждат проблемите при изучаването на руския език като чуждестранен в Европа и Азия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Венеция беше открит Международният младежки фестивал Орфей в Италия
Във Венеция беше открит Международният младежки фестивал "Орфей в Италия"
Астрономи регистрираха ново мощно слънчево изригване
Астрономи регистрираха ново мощно слънчево изригване