НОВИНИ

Международен ултрамаратон се проведе в Златоград

Над 250 участници се включиха в първия ултрамаратон, който се проведе в най-южния град на България – Златоград. Те се състезаваха по трасета с дължина 23, 53 и 85 километра.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
06:38, 30.09.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Едни от най-известните български бегачи на ултрадълги дистанции участваха в уникалното спортно събитие. Първият старт беше даден в 5 ч сутринта в Златоград. Организаторите бяха подготвили и обезопасили три трасета с различна трудност.

Емилия Цонева – организатор: Отделно те са изпълнени с една невероятна природа, която хората не я познават, защото това са Родопите непознати.

Шампион стана Иван Гочев от Сливен, който преодоля най-дългата дистанция – 85 километра за 10 часа и 28 минути. Пирин Галов и Божидар Антонов се окичиха със сребро и бронз.

Иван Гочев: Дългички, много красиви, трасето беше много интересно. И конкуренцията беше много добра. И съм супер доволен от организацията на състезанието.

За 6 часа 31 минути Димитър Карамихов първи пробяга трасето от 53 километра.

Димитър Карамихов: Трудни бяха. Трасето беше много добре подготвено от организаторите и това до голяма степен ни улесни при бягането. Всичко си беше на ниво.

При жените на 85 километра първа е Боряна Николчева, а на 53 – Десислава Цветанова. В най-късата дистанция - 23 километра имаше най-много участници – 140. Победител при мъжете е Ясен Алексиев, а при жените – Нели Анастасова.

Нели Анастасова: Страхотно изживяване, страхотно трасе, имаше моменти много стръмни, много изкачване, но беше супер.
Елмира Угорлиева – зам.-кмет на Златоград: От КаУлтра Златоград печели може би най-ценното, най-важното, най-същественото – популярност.

Организаторите смятат да превърнат ултрамаратона в традиция, а състезателите бяха категорични, че пак ще се върнат в Златоград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надпревара за сервитьори в Буенос Айрес
Надпревара за сервитьори в Буенос Айрес
Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации в НАП
Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации в НАП