НОВИНИ

Международна изложба на котки в Албена

За втори път курортът Албена е домакин на международна изложба на котки, организирана от Българското фелиноложко дружество. Представители на развъдници, собственици на породисти питомци и просто любители на котките могат да видят най-изтъкнати представители на породите и да научат нещо ново за тях от експерти с международен опит.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Вилиана Иванова
16:00, 10.07.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Това е международна изложба, която работи по високите стандарти, наложени от Световната фелиноложка федерация. Освен от България, участват котки от Русия, Украйна, Гърция, Сърбия, Турция. Лицензирани експерти оценяват всеки участник, разказват за особеностите на всяка порода и консултират стопаните.

Магдалена Паричева от Ловеч
“Тя е на 10 месеца, изключително успешна котка – на световното в Белград и в Бран – Румъния, взе “бест ъв бест!” има “Ринг 1” също, има вече над десет купи спечелени.”
Олга Рапанска от Благоевград
“Тази котка дойде от Москва, тя е на 8 месеца и миналата изложба – в събота и неделя, сме били във Бран и събра всички тези купи. Много послушна, много любвеобилна... по принцип породата е такава.”

За най-впечатляващите представители на всяка порода има награди, а останалите просто получават подаръци от спонсорите и трупат точки за участие в предстоящата догодина изложба “Златна котка на Балканите”.

Алина Ингор, председател на Българското фелиноложко дружество
“България получи разрешение за провеждането на това мероприятие – всъщност ще участват всички от Балканите. За нас това е голяма гордост.”

Встрани от състезанието, в рамките на изложбата се провежда и благотворителен търг – парите от продажбата на детски рисунки, посветени на котките, ще отидат за варненския Дом “Другарче”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леко подобрение в състоянието на пребития Георги от Смолян
Леко подобрение в състоянието на пребития Георги от Смолян
Крадци задигнаха банкомат, после го изоставиха
Крадци задигнаха банкомат, после го изоставиха