Тази вечер беше връчена Международната награда на името на Никола Гюзелев за оперно-изпълнителско и изобразително изкуство. Фондация "Никола Гюзелев" и Софийската филхармония отдадоха почит на големия оперен певец.

Носители на наградата тази година са сопраното Цветелина Василева, Георги Киров - бас, диригентът Донато Ренцети и сценографът Любомир Йорданов.

Георги Киров - носител на наградата: Особено голяма чест за мен е, че това е от фондация, носеща името на моя маестро - Никола Гюзелев. Поклон и светла му памет!
Цветелина Василева - носител на наградата: Нека всички да помним това име и най-вече примерът, който дава на много млади и поколенията, които идват след нас.

Целта на отличието е не само да отдаде почит към големия български оперен артист и неговият принос към изкуството и културата.

Анна-Мария Гюзелева, председател на Фондация "Никола Гюзелев": Но също така, да се отдели внимание на постиженията и таланта на представителите на оперно-изпълнителското изкуство и на изобразителното изкуство.

Церемонията бе последвана от концерт с участието на Цветелина Василева, Мариана Пенчева и Георги Киров. Специален гост бе световноизвестният италиански диригент Серджо Олива, носител на отличието от 2017 г.