НОВИНИ

Международно джет състезание се проведе в залива Перла край Приморско

Мощни джетове превзеха плаж Перла край Приморско за традиционното джет-ски състезание, което първоначално беше отложено заради скандала със затъналия на плажа джип. Месец по-късно беше постигната договорка между организаторите на състезанието, концесионера на плажа и Министерството на туризма, надпреварата да стане факт.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
13:00, 03.08.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

В залива на Перла се намира един от най-добрите водни полигони за състезание на джетове и от години има специален коридор за спускането им във водата. Мястото е оказано със специални табели, а полиция контролираше реда и безопасността на плажа.

Дамян Дринков - организатор: Приблизително има записани над 40 участника и гледам, че пристигат, доста хора се уплашиха от прогнозата, която дадоха синоптиците.
Дея Щърбанова: Техника, честно казано, защото без техника си загубен, падаш, може да се удариш много лошо, може да си счупиш главата, носа, крака.

Въпреки скандала със затъналия джип на плажа и първоначалния отказ на концесионера да организира състезанието, днес той каза, че е било постигнато споразумение между институциите.

Лъчезар Захариев - концесионер: Ние не сме се предали, продължаваме да работим, продължаваме да се грижим за хората и за това те да си изкарват добре на нашето Черноморие.
Димитър Германов - кмет на Приморско: Благодаря на организаторите и на наемателя на плажа за това, че се активираха независимо от обстоятелствата и от проблемите, които възникнаха и благодарение на волята и на усилията, които показаха, състезанието се провежда.

Засега все още няма обявена глоба за концесионера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ и ЕС се споразумяха за износа на американско говеждо
САЩ и ЕС се споразумяха за износа на американско говеждо
Зелени библиотеки в парковете на София
"Зелени библиотеки" в парковете на София