НОВИНИ

Международно участие във фестивала за младежко медийно изкуство "Арлекин"

Във Варна започна 6-ото издание на международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство “Арлекин”. Тази година той е под мотото “Светът в моите очи” и е част от програмата “Варна - Европейска младежка столица 2017”. Организатор е Сдружение “Арлекин”, а входът за всички прожекции е свободен.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
18:00, 16.06.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

С уличен театър като покана към публиката започна фестивалът във Варна. Веднага след това в Пленарната зала на Общината стартираха първите прожекции на млади автори от Италия, Франция, Португалия, Израел, Сърбия, Грузия, Белгия, Хърватия и Канада. Един от българските представителите 17-годишната Цвета Арнаудска. Тя участва с филма “Малките стъпки”.

Цвета Арнаудска: “Той разказва за добрините, които правим и как това се връща всъщност. Един цикъл от добрини.”

Тази година фестивалът “Арлекин” се провежда със съдействието на Държавната агенция за българите в чужбина и на г-н Антонио Таркуинио, почетен консул на Италия във Варна.

Антонио Таркуинио - почетен консул на Италия във Варна: “Тези деца, дори и да не говорят един и същи език, те се разбират, единни са и това е посланието, което искаме да отправим с обединението на Европейския съюз.”

По време на форума са предвидени и кръгли маси по теми, свързани с образованието и изкуството, а утре зрителите и журито ще гледат 7-минутните ленти на тема “Българите. Кои сме ние?”.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аварирал трамвай запали храсти до паметника на Левски
Аварирал трамвай запали храсти до паметника на Левски
Синдикатите в МВР подготвят протестни действия
Синдикатите в МВР подготвят протестни действия