НОВИНИ

Тази нощ е премиерата на "Междузвездни войни: Епизод 7" в България

След премиерите в Лос Анджелис, Лондон и Париж, тази нощ и най-запалените български почитатели на "Междузвездни войни" ще могат да видят новия епизод на сагата. За най-щастливите притежатели на билети за първата прожекция на "Силата се пробужда" дългото очакване свърши. Ще ви срещнем с няколко българи, чиито живот е минал в очакване на всеки следващ епизод от поредицата. Дали страстта по джедаите и светлинните мечове ще се предаде и на новото поколение - вижте в репортажа.

Айше Сали
от Айше Сали
19:26, 17.12.2015
Чете се за: 01:18 мин.
Още

През 1977 г. на големия екран се появява "Нова надежда". Онази, която пренася няколко поколения фенове в галактиката на "Междузвездните войни" - мястото, където воюват доброто и злото, а силата е вездесъща форма на енергия. И точно тя дава свръхестествените способности на хората, които умеят да я трупат в себе си. 38 години по-късно, в полунощ "Силата се пробужда", а хиляди фенове на космическата сага няма да заспят в очакване на премиерата. Някои от тях още пазят спомени за първата си среща с любимите герои.

Цветан Цветанов: "Един кораб минава отгоре и над него минава един още по-голям. Това си го спомням. Това ме втрещи аз съм бил дете тогава и като го видях, си казах: Боже Господи, какво е това нещо?!"
Гергана Мирчева: "Не месеци, а години наред си пазех билета - едно такова малко синьо билетче. Върху него бях написала Star wars и датата, на която съм отишла да гледам филма."
Венцислав Петров: "Първото, което най-много ме грабна, бяха ефектите. Бяха светлинните ефекти, космическите кораби, лазерните мечове. Дарт Вейдър, разбира се, като въплъщение на абсолютното зло, което съществува. Въобще цялата идея беше нещо изключително и въздействащо за мен."

Сценарият на седмия епизод на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" е пазен в пълна тайна в годината на очакването. А актьорите продължават да живеят с емоциите от филма.

Харисън Форд, актьор: "Оказа, че костюмът все още ми става, а още повече - че емоцията на героя също не беше се изгубила. Останалите персонажи - Кари, Марк, Чубака - продължавам да ги чувствам като близки приятели. Беше много забавно да се върна към всичко това."
Джордж Лукас, създател на "Междузвездни войни": "Усещането да си просто зрител е страхотно! Не се вглеждам в грешките, не се ядосвам, че е можело нещо да бъде направено по друг начин. Просто се наслаждавам на филма. Останалото вече е грижа на Джей Джей."
Джей Джей Ейбрамс, режисьор: "Не мога да кажа, че свърших някаква работа, защото когато изживяваш своята детска мечта, това не може да се нарече работа, нали?"

У нас билетите за първата прожекция отдавна са разпродадени. Най-ревностните почитатели на Междузвездни войни ще я гледат, преобразени като любимите си персонажи. И както гласи известна фраза от филма: Нека силата да бъде с вас!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София мези на Коледа
"София мези" на Коледа
Дядо Коледа замезва на #SofiaMezi
Дядо Коледа замезва на #SofiaMezi