НОВИНИ

Настаняват задържаните на Централна гара мигранти в Бусманци

Мигрантите, задържани снощи на Централна гара София, най-вероятно ще бъдат изпратени в дома за временно настаняване на МВР в Бусманци, съобщиха от столичната полиция за "По света и у нас". Общо 29 чужди граждани бяха открити вчера във вагон на товарен влак, пътуващ от Турция за Австрия.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
18:26, 13.11.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

След операцията вчера днес полицията проведе разпити с мигрантите. Все още обаче няма официална информация за историята, произхода и юридическите статути на всички задържани.

Те не са носили документи за самоличност, но според полицията сред чужденците има сирийски граждани.

Проверката трябва да установи и къде мигрантите са се качили на влака, както и къде са искали да отидат.

Старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР: Открити са в товарен вагон, който е запечатан, но отгоре брезентът е срязан. Най-вероятно оттам са влезнали във вагона.
Любомир Илиев, управител на БДЖ "Товарни превози": Сигналът е подаден, че има лица върху вагоните, но нека да видим все пак разследването. Имаме и камери тук на перона, с които ще установим допълнително целия случай.

По данни на БДЖ инциденти като вчерашния вече са рядкост в сравнение с предишни години, когато мигрантският поток към Източна Европа беше по-интензивен.

Това е третият случай от началото на годината, при който мигранти са задържани на товарен влак.

Предишните два са на граничен пункт Калотина. И при двата обаче броят на мигрантите е далеч по-малък - на 20 март полицията открива трима, а на 28 март - двама.

Заради акцията на полицията снощи временно беше прекъсната контактната мрежа на гарата. Това предизвика закъснения на влакове с по няколко часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненци ще плащат повече за парно през този отоплителен сезон
Варненци ще плащат повече за парно през този отоплителен сезон
ГЕРБ иска промяна в Конституцията, свързана с давността на приватизацията
ГЕРБ иска промяна в Конституцията, свързана с давността на приватизацията