НОВИНИ

Мигрантският поток към Гърция е намалял рязко през април

Много по-малко мигранти са пристигнали в Гърция през април тази година в сравнение със същия период на миналата година след влизането в сила на споразумението между Европейския съюз и Турция за ограничаване на бежанския поток, според последни данни, цитирани от ДПА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:21, 03.05.2016
Чете се за: 00:40 мин.
По света
мигрантският поток гърция намалял рязко април

Общо 3469 души са преминали от Турция в Гърция през април тази година спрямо 13 556 през април 2015 г., съобщиха днес агенцията на ООН за бежанците и гръцката служба за управление на бежанската криза.

Близо 155 хиляди мигранти и бежанци са пристигнали в Гърция от началото на януари до края на април тази година, показват данни на Международната организация по миграция, цитирани от кипърската новинарска агенция.

За този период до бреговете на Европа са пристигнали 183 017 мигранти, като най-големият дял от тях се пада на Гърция - 154 661. Следват Италия - 27 265, Испания - 1 063 и Кипър - 28.

Според гръцкия в. "Катимерини" потокът от мигранти и бежанци към Гърция през северната част на Егейско море от вчера до днес сутринта е намалял до нула. Изданието отбелязва, че за пети поред ден на гръцкия остров Лесбос няма пристигания на плавателни съдове с мигранти.

Според цитирани от ДПА данни през първите два дни на май само 112 души са пристигнали на гръцките острови.

След започналото прилагане на споразумението между ЕС и Турция на трите гръцки острова Лесбос, Хиос и Самос са останали общо 7 044 мигранти и бежанци, отбелязва в. "Катимерини".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново протести във Франция заради трудовата реформа
Отново протести във Франция заради трудовата реформа
Възстановено е движението във всички ленти в посока към София на тунела Витиня
Възстановено е движението във всички ленти в посока към София на тунела "Витиня"